Masteři v pohybu aneb nejen prací živ je člověk

Ať už MasterDC znáte jako datacentrum nebo jako vývojáře, za technologiemi a celou firmou stojí vždy konkrétní lidé a jejich charaktery. Co mají jednotlivé osobnosti společné? Po jarní sportovní výzvě máme jasno. Je to pohyb. Zjistěte, jakým zajímavým aktivitám se Masteři ve volném čase věnují. A třeba se nechte inspirovat.

Petr Štěpánek s vlajkou MasterDC
MICHAELA RABASOVÁ
  • MICHAELA RABASOVÁ

  • 14. 07. 2021
  • 5 min čtení
Zkopirovat do schránky

Fajn kolektiv a atmosféra v práci jsou jedním ze základních kamenů fungujícího týmu. A protože vrána k vráně sedá, položili jsme si v rozhovoru s recruiterem Petrem Adamcem otázku, co spojuje nás v MasterDC. Kromě práce a péče o zákazníky padala slova jako pohyb; sport; touha zkoušet nové věci. Petr tehdy trefně poznamenal, že Mastery obecně vnímá jako velmi aktivní lidi. Ta otázka se sice do finální zkrácené podoby rozhovoru nekvalifikovala, ale nasměrovala nás k interní sportovní výzvě.

Asi nejvíc našich kolegů má v oblibě kolo v různých podobách – silniční, horská, sjezdy. Konkrétně ze single trailů máme taky nejvíc zranění (tímto zdravíme obchodníka Tomáše, který nedávno skončil na JIP s několika zlomenými žebry). Jarní sportovní výzva nám ukázala, že velká část Masterů i pravidelně posiluje, jóguje a běhá. Rychle a daleko i pomalu a rozvážně. Každý dle svého.

Za sebou máme i společnou účast na několika ročnících charitativních Běhů pro Světlušku. Pro dnešek si ale posvítíme na méně tradiční sportovní aktivity. Paddleboard, dračí lodě nebo třeba ultimate frisbee. Jak uvidíte, Masteři jsou nejen profíci ve svém oboru, ale taky všestranní sportovci.

Obchodní ředitel Petr je všestranný sportovec, který miluje výzvy

Petr na fotce trénuje na atletickém ovále.
Petr běhá, chodí, leze, posiluje, na titulní fotce zlézá hory, tady zrovna trénuje na ovále.

Vítěz sportovní výzvy Petr dle svých slov neexceluje v žádném konkrétním sportu, ale rád jich má spoustu. Připravuje se na Ironmana 70.3 a v srpnu plánuje pokořit i extrémní přechod Beskyd známý jako B7. Od 15 let chodí do posilovny a miluje výzvy. I ty bláznivé. „Třeba jako dát 3x 18 jamek na golfu za jeden den, 3x za sebou vyjít na Sněžku, ve Španělsku za 10 dní ujít 380 km na pouti do Santiaga nebo za dva dny stanout na osmi švýcarských čtyřtisícovkách a vidět ty nádherné vrcholy kolem sebe,“ komentuje Petr. Sport zkrátka vnímá jako životní styl.

Pohyb je pro něj opak toho, co nemá rád. Tedy stát na místě, nemoci se pohnout. „Být v pohybu rovná se svoboda, posun, změna, nové začátky a i nové výzvy. Ať to jsou výzvy ve sportovní oblasti nebo nové projekty v Masteru, kde je pro mě nezbytnost nestát na místě a pořád se posouvat,“ uzavírá Petr.

Účetní Hana v týdnu proplouvá legislativou, o víkendech brázdí vody na paddleboardu

Fotografie Hany, která brázdí vody na paddleboardu.
Hana na paddleboardu, který je v létě jejím věrným parťákem i na dovolených v přírodě.

Hana propadla pádlování. Paddleboard poprvé vyzkoušela v roce 2015. Na Lipně si zamilovala spojení léta, vody a přírody. Kromě pádlování se jí líbí, že na prkně se dá i cvičit. „V létě třeba v Brně na přehradě a v zimě v plavečáku za Lužánkami,“ přibližuje Hana. Aktivní je naše specialistka přes mzdy i na souši. Snaží se zvládat dvě až tři lekce HEATu týdně, v zimě lyžuje, má ráda i pilates a kolo. Není divu, že sportovní výzva pro ni byla super povzbuzením k další aktivitě. Jak říká, být v pohybu pro ni znamená nestát na místě.

Markeťačka Lucie propadla férovému sportu ultimate frisbee

Fotka Lucie ze zápasu v ultimate frisbee.
Lucka (v modrém) při zápase v ultimate frisbee. Dnes už aktivně nezávodí a frisbee bere do ruky hlavně rekreačně.

Lucie je u nás poměrně čerstvě. Jarní výzvu tak na rozdíl od ostatních nezažila. Sama se věnuje ultimate frisbee. V tomhle kolektivním sportu s diskem frisbee proti sobě hrají dvě družstva o sedmi hráčích. Lucku uchvátila hlavně komunita kolem téhle poměrně netradiční aktivity. „My sice soupeříme, ale primárně jsme kamarádi a spoluhráči i s protivníkem. Není to jak ve fotbale nebo hokeji, kdy se týmy nedokáží ani usmát. V ultimate frisbee se všichni známe, bavíme, a jezdíme společně na turnaje a mnoho dalších akcí. A to nejvíc je, že hrajeme fair play,“ usmívá se Lucie.

Vidíš se u nás?

Že práce s takhle akčními kolegy zní jako sen? Na kariérních stránkách průběžně aktualizujeme, koho hledáme. Nábory u nás běží i přes léto.

Přejít na volné pozice

Personalistka Míša vycvičila týmového ducha na dračích lodích

Míša na fotce zuřivě pádluje na dračích lodích.
Jak je vidět, dračí lodě vyžadují dobrou fyzickou kondici a vytrvalost. Míša, čtvrtá zprava, pádluje jak o život.

Sportovní nadšenkyně a personalistka MasterDC Michaela je strůjkyní celé sportovní výzvy a nakopnutí akčního sportovního ducha v Masteru. Být v pohybu pro ni znamená užívat si život naplno. Sama dělá hodně sportů a baví ji zkoušet stále něco nového. „Od všeho umím trochu, ale nic pořádně, rychle se pro něco nadchnu, ale u ničeho dlouho nevydržím,“ sype si trochu popel na hlavu Míša. Zbytečně. Protože už desátým rokem se věnuje dračím lodím. Na těch jí uchvátilo hned několik věcí. Jednak že se jedná o vodní sport, protože vodu prostě miluje. Byť je to sport týmový, tak je prakticky bezkontaktní. „Maximálně dostaneš pádlem přes lopatku, když se málo předkláníš nebo pádluješ mimo rytmus,“ usmívá se pobaveně Michaela. Sama dodává, že i když v minulosti nebyla příliš týmový hráč, právě dračí lodě ji týmovosti naučily.

Produkťák Frederik má za sebou kariéru úspěšného volejbalisty

Fotka Frederika a jeho týmu z volejbalového turnaje v Barceloně.
Frederik (uprostřed dole v bílém) na turnaji v Barceloně, kde s týmem VUT skončili na třetím místě.

Kdo by to byl řekl, že mezi Mastery máme i juniorského reprezentanta a téměř profíka. Frederik hrál volejbal závodně 12 let a se slovenskou reprezentací se dostal i na kvalifikaci na mistrovství Evropy. V roce 2010 dokonce vyhrál mistrovství Slovenska. Kromě volejbalu se dnes věnuje i fotbalu, posiluje, v oblibě má i bojové sporty, především box. Sportuje denně, dokupy to dá i 10 hodin týdně. „Na sportu mám nejradši soutěživost. Když sportuju, chci vyhrát. Zažít ten adrenalin ze souboje a konkurence. A zároveň posouvat svoje limity dál a dál,“ popisuje Frederik. Spojení být v pohybu mu evokuje sport, pohyb, být ve formě. „Když jsem v pohybu, rychle si vyčistím hlavu,“ doporučuje Fredy.

Líbil se vám článek? Ano / Ne